do 22 nov - 2018 donderdag 22 november 2018

Cold Fever (35mm) – ’t Hoogt en ik

Cold Fever (Á köldum klaka, IJsland, 1995, 85 minuten) is één van de mooiste films die huismeester Hetty ooit in ‘t Hoogt heeft gezien. Hetty houdt al 30 jaar met veel liefde ons pand staande en geeft een inleiding bij deze prachtige IJslandse film. We draaien Cold Fever vanaf 35mm film. De laatste keer dat we een 35mm film draaien op deze locatie.     

In Cold Fever reist een Japanse jonge zakenman met enige tegenzin naar IJsland om daar een traditioneel rouwritueel te houden op de plaats waar zijn ouders zijn verongelukt. Vanaf zijn aankomst in IJsland raakt hij verzeild in bizarre situaties. De vreemde combinatie van mystiek en komische vreemdheid maakt deze film tot een prachtig document van IJsland en haar inwoners. Verder is er een belangrijke rol weggelegd voor de Citroën DS waar de jonge zakenman mee door IJsland reist.

Fredriksson maakte ‘Cold Fever’ samen met James Stark, beroemd producent van talrijke onafhankelijke Amerikaanse filmproducties. Regisseur Fridrik Thor Fridriksson maakte ook Children of Nature en “Movie Days”. Hoofdrolspeler Masatoshi Nagase was eerder te zien in Jim Jarmusch’ Mystery Train en speelde ook in Autumn Moon van Clara Law.

’t Hoogt en ik
De hele maand december vieren wij het afscheid van onze locatie in de binnenstad. Samen met iedereen die ons een warm hart toedraagt halen wij herinneringen op met films, lezingen, muziek, een expositie, diverse rondleidingen en nog veel meer.

’t Hoogt On Tour
In 2019 gaan wij On Tour en op diverse locaties in de stad films vertonen. Voor specifieke doelgroepen selecteren en programmeren wij unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC Stefanus, De Metaal Kathedraal en binnenkort komt daar ook een locatie in het Werkspoorkwartier bij.

Alle films