; CineZomer - Rafiki - Hoogt on Tour CineZomer - Rafiki - Hoogt on Tour
do 30 jul - 2020 donderdag 30 juli 2020

CineZomer – Rafiki

CineZomer

Zinderende Zomerfilms. Allemaal op hun eigen manier. Uit verschillende windstreken.

Op 13, 14, 20, 21 en 22 augustus draaien we zinderende zomerfilms. En dat doen we in De Wasruimte van De WerkspoorKade. De Wasruimte is omgetoverd tot een bijzondere filmzaal. Bij binnenkomst tref je meteen een hippe bar vanwaar je je drankjes kunt meenemen naar je eigen loungebank!

Voorafgaand aan de film kun je gezellig borrelen op het megaterras van De WerkspoorKade. Of geniet van de silent disco, een potje bowlen of van een 3-gangen diner in een sfeervolle setting (voor het diner dien je te reserveren).

Adres

WerkspoorKade
Tractieweg 41
3542 AK Utrecht

Over de film

Een bijzondere film die in het conservatieve Kenia verboden werd. Regisseur Wanuri Kahiu vocht de censuur aan. Het Hooggerechtshof besloot dat haar film toch in de Keniaanse bioscopen mocht draaien.

“Brave Keniaanse meisjes worden brave Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben hele andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Rafiki // Wanuri Kahiu // Kenia // 2018 // Drama // 83 minuten // Engels en Swahili gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Normaal: €10
Student: €9
U-Pas/CJP: €8
Cineville: €0

Alle films