; CineZomer - Do the Right Thing - Hoogt on Tour CineZomer - Do the Right Thing - Hoogt on Tour
do 30 jul - 2020 donderdag 30 juli 2020

CineZomer – Do the Right Thing

CineZomer

Zinderende Zomerfilms. Allemaal op hun eigen manier. Uit verschillende windstreken.

Op 13, 14, 20, 21 en 22 augustus draaien we zinderende zomerfilms. En dat doen we in De Wasruimte van De WerkspoorKade. De Wasruimte is omgetoverd tot een bijzondere filmzaal. Bij binnenkomst tref je meteen een hippe bar vanwaar je je drankjes kunt meenemen naar je eigen loungebank!

Voorafgaand aan de film kun je gezellig borrelen op het megaterras van De WerkspoorKade. Of geniet van de silent disco, een potje bowlen of van een 3-gangen diner in een sfeervolle setting (voor het diner dien je te reserveren).

Adres

WerkspoorKade
Tractieweg 41
3542 AK Utrecht

Over de film

Deze serie sluiten we af met de remake van regisseur Spike Lees meesterwerk, waarmee hij heel Amerika op de kast kreeg. Lee schreef het script in slechts 2 weken en sleepte 12 prijzen in de wacht. Ander leuk weetje: ‘Do the Right Thing’was de film die Barack en Michelle Obama zagen tijdens hun allereerste date.

Een bloedhete dag in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant in New York zet de toch al gespannen verhoudingen tussen de zwarte bewoners en Italianen nog verder onder druk. Vooral de uitbaters van een pizzatent, Dal en zijn zonen Pino en Vito, moeten het ontgelden. Vooroordelen en onverdraagzaamheid laten de spanningen met het kwik meestijgen tot het kookpunt.

Do the Right Thing // Spike Lee // USA // 1989 // tragikomedie // 120 minuten // Engels gesproken // let op: niet ondertiteld 

Bestel tickets

Tickets

Normaal: €10
Student: €9
U-Pas/CJP: €8
Cineville: €0

Alle films