ma 2 dec - 2019 maandag 2 december 2019

CineMuziek – Strike a Pose

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek, met deze maand de documentaire Strike a Pose.

Over Strike a Pose

De spraakmakende documentaire Truth or Dare – In Bed with Madonna gaf in 1991 een kijkje achter de schermen van Madonna’s wereldtournee. De zeven jonge dansers (zes homo-, één heteroseksueel) die in de film te zien waren, durfden zichzelf te zijn en groeiden zo uit tot iconen van seksuele vrijheid. Maar het mooie beeld dat Madonna opriep, blijkt niet helemaal te kloppen. De dansers onthullen vijfentwintig jaar later de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de Blond Ambition Tour, die de kijkers toen niet te zien kregen.

De film, geregisseerd door de Nederlandse makers Ester Gould en Reijer Zwaan, ging in 2016 in première op het filmfestival van Berlijn, waar de film op de tweede plaats eindigde van de Panorama Audience Award voor documentaires.

Strike a Pose // Ester Gould & Reijer Zwaan// Nederland en de Verenigde Staten // 2016 // Documentaire // 83 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Regulier €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart €8,-
Cineville €0,-

Locatie

De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht

De Parel van Zuilen is een landhuis aan rivier De Vecht en is ook wel bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd. De Parel van Zuilen wordt gebruikt als restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu dus ook als Hoogt on Tour locatie.

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De locaties zijn onder meer Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar al onze filmvertoningen? Houd onze Filmpagina in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram!

Alle films