; CineMuziek - Nico, 1988 - Hoogt on Tour CineMuziek - Nico, 1988 - Hoogt on Tour
ma 2 dec - 2019 maandag 2 december 2019

CineMuziek – Nico, 1988

Selectie: Parel Van Zuilen

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek, met deze maand de biopic Nico, 1988, over zangeres Nico die in de jaren ’60 furore maakte met The Velvet Underground.

Over Nico, 1988

Singer-songwriter Nico (gespeeld door Trine Dyrholm) nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij. Nico wil haar eigen muziek blijven maken en start op aandringen van haar nieuwe manager met een Europese tour. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon. Hoofdrolspeelster Trine Dyrholm won in 2016 een Zilveren Beer voor haar rol in Thomas Vinterberg’s Kollektivet (The Commune).

Nico, 1988// Susanna Nicchiarrelli// België, Italië // 2017 // Biopic // 93 minuten // Duits, Engels, Tsjechisch gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Regulier €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart €8,-
Cineville €0,-

Locatie

De Parel van Zuilen is een landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed  Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke dependance van Filmtheater ’t Hoogt. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.

De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17
3555 ED Utrecht

Over Hoogt on Tour

Na het  vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere bij Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films