do 19 mei - 2022 donderdag 19 mei 2022

CineMuziek | Jazz on a Summer’s Day

Selectie: Parel Van Zuilen

Jazzlegendes als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry treden op bij de Parel van Zuilen! In deze laatste editie van CineMuziek voor de zomer zie je Jazz on a Summer’s Day, een stijlvol en zomers verslag van het Newport Jazz Festival van 1958. Een muzikaal tijdsbeeld van een lang vervlogen Amerika.

 

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer’s Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten.  
 
2022: Parel van Zuilen is het decor voor een heerlijke nostalgische muziekavond. Kom vooral lekker vroeg en geniet van de Utrechtse zomer op het terras met uitzicht op de Vecht en, met een beetje geluk, de tientallen ooievaars aan de overkant. Daarna duiken we de filmzaal in, terug in de tijd en verliezen we ons in de grootste jazzlegendes. 

CineMuziek
Hoogt on Tour toont de beste muziekfilms bij De Parel van Zuilen.

Zo kom je bij De Parel van Zuilen

Alle films