vr 22 nov - 2019 vrijdag 22 november 2019

CineMuziek – Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek! Met deze maand de documentaire Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt.

Over Het Pärt Gevoel

Arvo Pärt, de meest gevierde componist van onze tijd, wordt beschouwd als een kluizenaar. Maar wie de componist aan het werk ziet, ervaart iets anders: de inmiddels 83-jarige musicus combineert een ongelooflijke gevoeligheid met humor en tomeloze energie.

Dit is onder meer te zien tijdens zijn intensieve samenwerking met het Cello Octet Amsterdam, die centraal staat in de documentaire. We krijgen zo een bijzonder kijkje in het universum van Arvo Pärt. Een universum dat niet alleen bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson en Daniel Reuss, maar ook door kunstenaars als choreograaf Jiří Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese technocomponist Kara-Lis Coverdale. Zij hebben één ding gemeen: ze zijn op zoek naar het Pärt gevoel.

Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt // Paul Hegeman // Nederland // 2019 // Documentaire // 75 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Locatie

De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht

De Parel van Zuilen is een landhuis aan rivier De Vecht en is ook wel bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd. De Parel van Zuilen wordt gebruikt als restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu dus ook als Hoogt on Tour locatie.

Prijs

Regulier: €10,-
Student: €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De locaties zijn onder meer Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar al onze filmvertoningen? Houd onze Filmpagina in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram!

Alle films