ma 21 okt - 2019 maandag 21 oktober 2019

CineMuziek – Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt

CineMuziek - Muziekfilm bij de Parel   
Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek met deze maand: Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt.

Over de film: 
Arvo Pärt, de meest gevierde componist van onze tijd, wordt doorgaans beschouwd als een soort kluizenaar. Maar wie de componist aan het werk ziet, ervaart juist het tegenovergestelde; de inmiddels 83-jarige musicus combineert een ongelooflijke gevoeligheid met humor en een tomeloze energie.

Dit is onder meer te zien tijdens zijn intensieve samenwerking met het Cello Octet Amsterdam, een unieke gebeurtenis die centraal staat in de documentaire. We krijgen zo een bijzondere inkijk in het universum van Arvo Pärt. Een universum dat niet alleen bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson of Daniel Reuss maar ook door andere kunstenaars zoals de choreograaf Jiří Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese techno-componist Kara-Lis Coverdale. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.

Het Pärt Gevoel – Het Universum van Arvo Pärt // Paul Hegeman // Nederland // 2019 // Documentaire // 75 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets

Locatie     
De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht

De Parel van Zuilen is een schitterend landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke dependance van Filmtheater ’t Hoogt. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.

Prijs   
Regulier: €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Hoogt on Tour   
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij Metaal Kathedraal, Molen de Ster, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films