di 10 mrt - 2020 dinsdag 10 maart 2020

CineMuziek – De Kift: Water Wieg Me

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek, met deze maand de documentaire Water Wieg Me, over fanfarepunkband De Kift. Na afloop is er een vraaggesprek met regisseur Sanne Rovers.

Over Water Wieg Me

Al dertig jaar bespeelt De Kift de internationale podia met haar poëtische fanfarepunk. Frontman Ferry Heijne vaart uit op zoek naar avontuur en inspiratie.

De patrijspoorten omlijsten het schrale winterlandschap. Onderweg luistert Heijne naar de levensverhalen van mensen die hij tegenkomt. In de verhalen klinken eenzaamheid, weemoed en doorzettingsvermogen door, vaste ingrediënten van De Kift-liedjes. De strijd van het leven inspireert tot nieuwe muziek.

Documentairemaker Sanne Rovers laat zien hoe Heijne zijn inspiratie verwerkt tot composities, en hoe hij die instudeert met de bandleden om er ten slotte mee op te treden. De sfeervolle reis is tegelijkertijd ook een impressie van een levensgevoel, samen te vatten in het bekende motto: “Ik worstel en kom boven.”

Na afloop is er een gesprek met Sanne Rovers, waarbij publiek vragen kan stellen. We starten de avond met de korte film Valt Een Man Uit De Lucht van Jan Verdijk en Kurt Platvoet, aangeboden door De Ontmoeting.

Water Wieg Me// Sanne Rovers// Nederland // 2019 // Documentaire // 53 minuten // Nederlands gesproken // Geen ondertitels

Bestel tickets

Tickets

Regulier €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart €8,-
Cineville €0,-

Locatie

De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17
3555 ED Utrecht

Over De Parel van Zuilen

De Parel van Zuilen is een landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een van de vaste Hoogt on Tour locaties. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films