ma 2 sep - 2019 maandag 2 september 2019

CineMuziek – 20.000 Days on Earth

CineMuziek - Muziekfilm bij de Parel  

Twintigduizend dagen had Nick Cave rondgelopen op aarde toen hij 57 werd. Reden voor het kunstenaarsduo Ian Forsyth & Jane Pollard om een semi-fictieve documentaire te maken over een dag uit het leven van de frontman van de Bad Seeds. De film speelt gedeeltelijk in de auto, met Cave aan het stuur en bekenden als Kylie Minogue op de achterbank.

Op zoek naar de bronnen van Caves creativiteit besloten de kunstenaars, in samenspraak met Cave, een fictieve dag uit het leven van de performer, componist, schrijver en scenarist te verfilmen. Het resultaat is een prikkelende mix van documentair essay en cinematografische fictie, waarin de drijfveren van Caves veelzijdige ambitie boven komen.

Cave is onder meer te zien als chauffeur van een auto waarin bekenden – onder wie zangeres Kylie Minogue en acteur Ray Winstone – plaats nemen op de achterbank. ‘De auto is een soort fantasieplek, waar mijn gedachten verschijnen in de vorm van mensen die een rol in mijn verhaal hebben gespeeld,’ lichtte Cave toe in een interview.

Het 15e album van Cave, Push the Sky Away, speelt een grote rol in deze interessante semi-fictieve docu.

20.000 Days on Earth // Iain Forsyth en Jane Pollard // Verenigd Koninklijk // 2014 // Documentaire // 97 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Prijs    
Regulier: €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Tickets

Locatie    
De Parel van Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht

De Parel van Zuilen  
De Parel van Zuilen is een schitterend landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke dependance van Filmtheater ’t Hoogt. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.

Hoogt on Tour    
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij Metaal Kathedraal, Molen de Ster, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films