vr 12 apr - 2019 vrijdag 12 april 2019

CineMekka – Paradogma

CineMekka – film, eten en bezinning

Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van het Hemelryck bij de cultureel ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt On Tour een prachtige film en verzorgt Metaal Kathedraal een verrassend en bijpassend randprogramma.

5 mei - Paradogma

Documentairemaker Marijn Poels werkte een jaar lang aan Paradogma, de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm The Uncertainty Has Settled.

Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van The Uncertainty Has Settled. Daarin stelt hij vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daar zijn mening aan te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd.

Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in Paradogma op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk lijkt te verdelen in links, rechts, goed of slecht.

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.

Paradogma is het tweede deel in een geplande trilogie en kan ook op zichzelf gekeken worden. Je hoeft dus niet eerst The Uncertainty Has Settled gezien te hebben.

Paradogma // Marijn Poels // Nederland // 2018 // Documentaire // 90 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets en praktische informatie

Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht
16.30 uur | film: Paradogma

Film: € 10,-
Student: € 9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,-
Cineville: € 0,-

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Meer locaties volgen binnenkort.

CineMekka is een maandelijkse filmmiddag in samenwerking met Metaal Kathedraal. De volgende editie is op zondag 2 juni, 16.30 uur.

Tickets

Alle films