do 7 feb - 2019 donderdag 7 februari 2019

CineMekka – A Mindful Choice

CineMekka is een maandelijkse filmmiddag in samenwerking met Metaal Kathedraal. 

In samenwerking met ’t Hoogt selecteert Ecologische Culturele broedplaats Metaal Kathedraal programma die stof biedt tot nadenken en vernieuwende perspectieven geeft om de wereld een betere plek te maken. DE plek om overheerlijk onderuitgezakt film te kijken en gevoed te worden met thema’s rondom wonen, werken en leven vanuit de kracht, kennis en kunde van moeder natuur. Altijd met verrassend randprogramma gepresenteerd in een unieke intieme setting van voormalige katholieke kerk en metaalfabriek.

 Zondag 3 maart, 16.30 uur:
CineMekka – A Mindful Choice – film en een verrassende workshop

Twee moderne Ishaya monniken uit Nieuw-Zeeland reizen met een camera de wereld over. Ze ontmoeten mensen die – door te mediteren – innerlijke rust ervaren in niet altijd rustgevende omstandigheden. We zien inspirerende verhalen van onder meer gedetineerden en bewakers in een Mexicaanse gevangenis, van kinderen uit probleemgezinnen en hun begeleiders, en van ballerina’s aan de Cubaanse Nationale Ballet Academie. A Mindful Choice laat je op een mooie, indringende manier zien dat het vinden van innerlijke vrede overal mogelijk is, ongeacht je levenssituatie en de uitdagingen waar je voor staat.

Praktische informatie
Locatie: Metaal Kathedraal Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht

16:30 uur: Film: A Mindful Choice
18:00: Workshop – Ishaya monniken

Film inclusief workshop
— Regulier: € 10,-
— Student € 9,-
— U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,-
— Cineville: € 0,-
’t Hoogt On Tour

Filmtheater ’t Hoogt gaat op diverse locaties in de stad films vertonen. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC Stefanus, De Metaal Kathedraal, De Nijverheid in Het Werkspoorkwartier en binnenkort komen daar nog meer locaties bij.

De volgende edities zijn op zondag 7 april, 16.30 uur en zondag 5 mei, 16.30 uur.

Alle films