ma 22 jul - 2019 maandag 22 juli 2019

Cinema Buiten – Leto bij Fort aan de Klop

Selectie: Hoogt On Tour

18 augustus – Leto bij Fort aan de Klop

 

Beleef het bijzondere verhaal van Russisch popicoon Viktor Tsoï en zijn band Kino. Vertelt in zwart-wit met onvergetelijke, fantasierijke musical-intermezzo’s met muziek van Talking Heads en Iggy Pop.

Sovjet-Unie vlak voor de perestrojka. De underground scene in Leningrad snakt naar vrijheid en revolutie. Platen van Lou Reed, Blondie en David Bowie worden het land in gesmokkeld, lokale muzikanten zoeken de grenzen van censuur op. Hier ontmoet de jonge muzikant Viktor de charismatische zanger Mike en zijn vrouw Natasha. Terwijl er tussen hen een bijzondere driehoeksverhouding ontstaat, zijn de gepassioneerde muzikanten vast van plan met hun optredens de boel flink op te schudden om zo de rock ‘n roll in de Sovjet-Unie voorgoed te veranderen.

Regisseur Kirill Serebrennikov werd in thuisland Rusland vanwege aantijgingen over geldfraude onder huisarrest geplaatst. De montage van de film rondde hij vanuit huis af. Leto ging in afwezigheid van de regisseur in wereldpremière op Cannes Film Festival en werd geselecteerd voor onder andere het filmfestival van Rotterdam (IFFR).

 

Tickets
Regulier: €12,50
Student/U-Pas/CJP: €10,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Let op: er kan alleen met pin betaald worden. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa.

Tickets

Praktische informatie
Locatie: 1e Polderweg 4, 3563 MC Utrecht
Deuren open: 20:30. Start film: 21:30

  • Let op: er zijn zeer weinig parkeerplekken rondom de locatie! Kom dus vooral met OV, lopend of op de fiets.
  • Het geluid van deze film beleef je via een koptelefoon. Deze worden aan de kassa uitgedeeld.
  • Stoelen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.
  • Er is horeca aanwezig voor drankjes.
  • Bij slecht weer wordt op de dag van de vertoning om 14.00 uur het besluit genomen voor een eventuele verplaatsing van de voorstelling. Wij stellen je hiervan op de hoogte via de mail en de Facebook pagina van Hoogt on Tour. Indien de voorstelling niet door kan gaan vanwege de weersomstandigheden, dan wordt deze automatisch verplaatst naar zondag 25 augustus. Het ticket is dan geldig op deze datum. Er wordt geen geld gerestitueerd.

Over Fort aan de Klop
Fort aan de Klop is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een militaire verdedigingslinie uit de 19e eeuw. Veel historische aspecten zijn behouden en bijna alle gebouwen hebben een monumentale status. Vandaag de dag heeft het fort een brasserie, terras, vergaderlocatie en groepsaccommodatie op het terrein. Daarnaast vinden er diverse culturele activiteiten plaats en kun je er in de zomer kamperen op de stadscamping.

Over Cinema Buiten
Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.

Alle films