vr 9 aug - 2019 vrijdag 9 augustus 2019

Cinema Buiten – Cold War bij Molen de Ster

9 augustus – Cold War bij Molen de Ster

 

UPDATE: vanwege de voorspelde regen vindt de vertoning vanavond binnen bij ‘de zagerij’ van de molen plaats. De vertoning gaat dus gewoon door en we zijn uitverkocht.

Na het met een Oscar bekroonde Ida (2013) levert regisseur Pawlikowski wederom een tragische Poolse geschiedenis in stijlvol zwart-wit. Een fragmentarisch verteld liefdesverhaal in het Polen ten tijde van de Koude Oorlog.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten zangeres Zula. Het is liefde op het eerste gezicht, maar de twee lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Wat volgt is een langdurige romance, getart door verhitte emoties, politieke verwikkelingen en het lot. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

Cold War werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Ook ontving de film 3 Oscarnominaties. In Nederland werd Cold War meer dan 100.000 keer bezocht.

 

Tickets (UITVERKOCHT)
Regulier: €12,50
Student/U-Pas/CJP: €10,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Let op: er kan alleen met pin betaald worden. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa.

Tickets

Praktische informatie
Locatie: Molenpark 3, 3531 ET Utrecht
Deuren open: 21:00. Start film: 22:00

Voorafgaand aan de film geniet je in de zagerij van een Pools driegangendiner inclusief een aperitief voor 25 euro p.p. Vanaf 19:00 wordt je in de molen ontvangen en om 19.30 uur beginnen we met het diner. Reserveren is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan via info@molendester.nu

  • Let op: er zijn zeer weinig parkeerplekken rondom de locatie! Kom dus vooral met OV, lopend of op de fiets. Molen de Ster zorgt voor extra fietsenrekken.
  • Het geluid van deze film beleef je via een koptelefoon. Deze worden aan de kassa uitgedeeld.
  • Stoelen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.
  • Er is horeca aanwezig voor drankjes.

Over Molen de Ster
Molen de Ster is een historische houtzaagmolen in de Utrechtse wijk Lombok. Sinds de voltooiing van de herbouw in 1998 zijn er zaagdemonstraties, rondleidingen en culturele evenementen te bezoeken. Daarnaast is de molen te huur voor zakelijke bijeenkomsten, presentaties, bedrijfsuitjes, bruiloften, recepties en borrels.

Over Cinema Buiten
Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.

Alle films