do 1 aug - 2019 donderdag 1 augustus 2019

Cinema Buiten – Arrival bij Huis Doorn

Selectie: On Tour

24 augustus – Arrival bij Huis Doorn

 

Over buitenaardse wezens die de aarde bezoeken werden talloze films gemaakt, maar met Arrival brengt Denis Villeneuve een nieuwe dimensie aan sciencefiction. Verwacht geen spectaculaire explosies of epische gevechten met brute aliens, maar een intelligente thriller over communicatie tussen mens en buitenaards leven.

Het ondenkbare gebeurt: mysterieuze buitenaardse ruimteschepen dalen vanuit de ruimte neer op aarde. De Amerikaanse overheid rekruteert de befaamde taalkundige Louise Banks (Amy Adams) in de hoop de communicatie met de buitenaardse wezens op gang te krijgen en zo hun bedoelingen te achterhalen. Flashbacks naar traumatische gebeurtenissen in haar privéleven blijken de sleutel tot het ontraadselen van het grote mysterie achter het buitenaards bezoek.

De Canadese Denis Villeneuve is misschien wel een van de interessantste, populairste regisseurs van dit moment. Met zijn films Incendies, Prisoners en Blade Runner 2049 sleepte hij heel wat Oscarnominaties in de wacht. Momenteel werkt hij aan de remake van David Lynch’s Dune. Arrival ontving 7 Oscarnominaties.

 

Tickets
Regulier: €12,50
Student/U-Pas/CJP: €10,-
Cineville: €0,-

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Let op: er kan alleen met pin betaald worden. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa.

Tickets

Praktische informatie
Locatie: Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn
Deuren open: 20:30. Start film: 21:30

  • Stoelen zijn bij de ticketprijs inbegrepen.
  • Er is horeca aanwezig voor snacks en drankjes.
  • Voor aanvang van de filmvertoning, vanaf 19.00 uur, biedt Huis Doorn een BBQ (van de Big Green Egg en Ofyr) met de volgende items aan. Kosten: €25,- p.p. exclusief drankjes. Het menu bestaat uit steak van sukade, saté van gemarineerde kippedij, zalm gegaard op cederhout, salade Caprese, tonijnsalade (met augurk, ui en ei) en brood met smeersels. Aanmelden voor het diner kan door te mailen naar info@oranjerie-doorn.nl

  • Bij slecht weer wordt op de dag zelf (om 14.00 uur) het besluit genomen voor een eventuele verplaatsing van de voorstelling. Via de email en via de Facebook pagina van Hoogt on Tour stellen wij je hiervan op de hoogte. Indien de voorstelling niet door kan gaan vanwege de weersomstandigheden, dan wordt deze automatisch verplaatst naar zondag 25 augustus. Het ticket is dan geldig op deze datum. Er wordt geen geld gerestitueerd.

Over Huis Doorn
Huis Doorn is een kasteel, ridderhofstad en landgoed op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn. Het is vooral bekend door de Duitse ex-keizer Wilhelm II, die er van 1920 tot zijn dood in 1941 woonde. De voormalige keizerlijke residentie is nu een museum. Huis Doorn ligt op een schitterend landgoed in een volgens de Engelse landschapsstijl aangelegd park.

Over Cinema Buiten
Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.

Alle films