do 30 sep - 2021 donderdag 30 september 2021

Cinekid | Maaklab (6+)

Leer meer over film door het zelf te doen. Met het animatiewiel, een oude maar handige techniek, maak je zelf een gifje. Of maak een flipboekje met tekeningen, blader het heel snel door en je hebt een animatiefilmpje.  

Ouders/begeleiders zijn welkom te helpen. 

 

Foto: Max Kneefel

Maaklab – ANIMATIEWIEL (6+)  

Het Animatiewiel is een hele oude, maar simpele techniek. Knutsel een wiel en teken er, frame voor frame, je eigen korte animatie op. Ga met het wiel voor de spiegel staan en draai eraan: een handgemaakt GIFje! 
 

Maaklab – FLIPBOEKJE (6+) 
Een flipboekje is eigenlijk een hele korte tekenfilm. Op ieder vel van het boekje teken je een afbeelding die steeds een heel klein beetje verandert. Als je het hele boekje heel snel achter elkaar doorbladerd (‘flipt’) zie je de afbeelding bewegen en heb je een klein animatiefilmpje gemaakt!

 

Hoogt on Tour en Bibliotheek Utrecht brengen ook deze herfstvakantie het Cinekid Festival naar de NeudeCinekid is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Geniet van de films en ontdek meer over het maken van film in de workshops. Van 16 t/m 24 oktober in de Bibliotheek Neude.

 

Tickets: 
Regulier €6,-
Bibliotheekleden €5,- euro
U-pas €5,-
Cineville niet geldig

Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Alle films