ma 4 mrt - 2019 maandag 4 maart 2019

CineCuisine – Soul Boy – Afrikaanse film, eten & muziek

Selectie: On Tour

CineCuisine

‘t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus presenteren: CineCuisine. Culinaire filmavonden uit verschillende werelddelen. ’t Hoogt programmeert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en live-muziek.

8 maart – Afrikaanse avond – Soul Boy 

Soul Boy (2010) is een ontroerende en charmante film over de 14 jarige Abila. Hij woont in de wijk Kibera, een krottenwijk in Nairobi, Kenia. Abila is een Luo – een lid van een van de vele Keniaanse stammen. Hij is dol op zijn leeftijdgenootje Shiku, maar zij is een Kikuyu, en dat is een probleem. Jongens en meisjes van verschillende stammen horen niet met elkaar om te gaan. Maar Abila heeft nog een ander probleem. Zijn vader is ziek en lamlendig. Zijn moeder houdt het op een kater, maar Abila voelt dat er meer aan de hand is. Hij ontdekt dat de ziel van zijn vader is gestolen door een Nyawawa, een vrouwelijke geest. Ondanks de vijandigheid van de omgeving trekken Abila en Shiku samen op om de ziel van Abila’s vader te redden.

Je zou kunnen zeggen dat de locatie de echte hoofdpersoon van deze film is. De krottenwijk Kibera in Nairobi is nauwelijks een wijk meer te noemen. Het is een modderige oceaan van krotten waar ruim een miljoen mensen leven en overleven. En toch is hier schoonheid, vriendschap en bovenal liefde te vinden.

Soul Boy is een film gemaakt door de Keniaanse regisseuse Hawa Essuman en is ontstaan vanuit een workshop van de befaamde Duitse regisseur Tom Tykwer (van onder andere Lola Rennt, Perfume en Cloud Atlas) en met Europese ondersteuning, waaronder door het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam.

De film heeft de Dioraphte Audience Award gewonnen op het IFFR en de awards voor beste acteur en beste film op het Kenya International Film Festival.

Regie: Hawa Essuman | Kenia, Duitsland 2010 | 62 minuten | Drama – Swahili en Engels gesproken, NL ondertiteld

Tickets en praktische informatie

Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht

18:30 uur: Afrikaans buffet en livemuziek
20:00 uur: Film – Soul Boy

Prijs is inclusief buffet.

Normaal: € 17,50
Studentenkorting: €16,50
Korting (U-pas en actiekorting) € 15,50
Cineville: €7,50

Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.

CineCuisine keert terug op:
12 april – Rabat – Marokkaanse film, eten en muziek

’t Hoogt On Tour

Filmtheater ’t Hoogt vertoont films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Meer locaties volgen binnenkort.

 

Alle films