vr 12 apr - 2019 vrijdag 12 april 2019

CineCuisine – Rabat – Marokkaanse avond

Selectie: On Tour

CineCuisine – film, eten en muziek

‘t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus presenteren:  CineCuisine. Culinaire filmavonden uit verschillende werelddelen. ’t Hoogt programmeert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en live-muziek.

12 april – Marokkaanse avond – Rabat

Rabat (2011) is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Chico Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk. Het frisse, realistische avontuur over vriendschap en volwassen worden – gemaakt door bevriende acteurs en makers – wordt begeleid door muziek van onder meer Sef en een score van SirOJ.

Rabat was de eerste speelfilm van regisseurs Jim Taihuttu en Victor D. Ponten, die samen Habbekrats vormen en later ook verantwoordelijk waren voor de succesvolle film Wolf (2013).

Nasrdin Dchar won voor zijn rol als Nadir in Rabat het Gouden Kalf voor Beste Acteur. Hij hielt een memorabele speech waarin hij onder andere zei: “Een paar maanden geleden las ik een artikel waarbij onze minister Verhagen aangaf dat het heel begrijpelijk is, de angst voor buitenlanders. Nou meneer Verhagen, en met u ook Geert Wilders, en met u alle mensen die achter u staan: Ik ben een Nederlander. Ik ben heel trots op mijn Marokkaanse bloed. Ik ben een moslim. En ik heb een fucking Gouden Kalf in mijn hand.”

Praktische informatie

Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht

18.30 uur: Marokkaans buffet en live-muziek
20.00 uur: Film – Rabat

Prijs is inclusief buffet.

Normaal: €17,50
Studentenkorting: €16,50
Korting (U-pas en actiekorting) €15,50
Cineville: €7,50

Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.

Hoogt On Tour

Filmtheater ’t Hoogt vertoont films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Meer locaties volgen binnenkort.

Tickets

Alle films