do 17 jan - 2019 donderdag 17 januari 2019

CineCuisine – A Separation – Iraanse film, eten & muziek

Selectie: ZIMIHC Stefanus | On Tour

‘t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus presenteren: 
CineCuisine – Culinaire filmavonden uit verschillende werelddelen. ’t Hoogt programmeert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en livemuziek.

25 januari – Iraanse avond – A Separation
A Separation (2011) is een prachtig Iraans drama van de beroemde regisseur Asghar Farhadi. Het rommelt in het huwelijk van Nader en Simin. De werkende, hoog opgeleide Simin wil weg uit Iran, om elders een nieuw leven te beginnen. Nader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Daarom wil Simin scheiden, en inzet van de scheiding is de voogdij over de elfjarige dochter Termeh. Bij de familierechter probeert iedereen wanhopig zijn of haar gelijk te halen. Meesterlijk echtscheidingsdrama, onontkoombaar, intelligent en aangrijpend. A Separation is overladen met prijzen, waaronder de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Asghar Farhadi over het succes van A Separation in het NRC: “Toen ik in 2012 een Oscar won met A Separation was de reactie van het Iraanse volk extreem krachtig. Alsof ons voetbalteam de Wereldcup won. Dat maakte ons succes tot een nationale triomf, het was niet langer gewoon een film die je recenseert als goed, slecht of verdorven. Weet u, ik kan er best over liegen, maar het is het grootste geschenk voor een artiest als je land trots op je is.”

Praktische informatie
Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht

18:30 uur: Iraans buffet met kookkunst van Roya Alavi en livemuziek
20:00 uur: Film – A Separation

Prijs is inclusief buffet.

Normaal: € 17,50
Studentenkorting: €16,50
Korting (U-pas en actiekorting) € 15,50
Cineville: €7,50

Let op: alle online kaarten zijn uitverkocht! Op vrijdag 25 januari zijn er aan de deur nog kaarten te koop voor de film. De film start om 20.00 uur.

Kaarten voor de film:

Normaal: € 10,00
Studentenkorting: €9,00
Korting (U-pas en actiekorting) € 8,00
Cineville: €0,-

Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.

’t Hoogt On Tour

Filmtheater ’t Hoogt gaat op diverse locaties in de stad films vertonen. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC Stefanus, De Metaal Kathedraal, De Nijverheid in Het Werkspoorkwartier en binnenkort komen daar nog meer locaties bij.

 

Alle films