ma 2 sep - 2019 maandag 2 september 2019

CineArt x Halloween – Raw

Selectie: On Tour | De Nijverheid

CineArt - film, eten en kunst 

Als onderdeel van Hoogt on Tour vertonen wij bij De Nijverheid CineArt-avonden vol film en kunst. Een rijke selectie van films die je doen verwonderen in combinatie met een randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en vooral een gezellige en verrassende avond.

Er is in het bestelproces ook mogelijkheid om meteen een ticket te kopen voor het eten vooraf. De kok stelt een menu samen naar aanleiding van de film van de avond.

31 oktober – Raw 
Justine, een briljante student, treedt in de voetsporen van haar ouders en oudere zus Alexia wanneer ze begint aan de opleiding tot dierenarts. Haar zus is al een jaar aan het studeren en heeft haar plek veroverd. Justine moet als eerstejaars nog worden ingewijd in het studentenleven. Als de van huis uit overtuigde vegetariër tijdens een ontgroeningsritueel gedwongen wordt vlees te eten, begint ze een ontoombare trek te krijgen in rauw vlees. Haar nieuwe eetpatroon zorgt niet alleen voor een verandering van haar dagelijkse menu, maar is ook van invloed op de relatie met haar zus.

Regisseur Julia Ducournau maakt een origineel debuut met Raw waarin familierelaties, het studentenleven, seksuele uitspattingen en een afwijkend eetpatroon aan bod komen. Raw won prijzen op festivals in Londen en Cannes en zorgde voor heftige reacties tijdens de eerste vertoningen.

De Volkskrant **** ”Wat een talent voor sfeer en grandioos vervreemdende beelden heeft debuterend regisseur Julie Ducournau”

NRC ***** “opwindende, overrompelende debuutfilm”.

Raw // Julia Ducournau // Frankrijk // 2016 // Horror/Thriller // 99 minuten // Frans gesproken // Nederlands ondertiteld // 16+

Locatie  
De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht

Prijs  
Alleen film: € 12,50
Student: €11,50
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 10,50
Cineville: € 3,-
Eten (bij te boeken): € 12,50

Tickets

Hoogt on Tour  
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij de Centrale Bibliotheek Utrecht, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar de volgende CineArt? Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoogt on Tour.

Alle films