di 17 dec - 2019 dinsdag 17 december 2019

CineArt – Visages Villages

De Nijverheid en Hoogt on Tour presenteren: CineArt: eigenzinnige films gecombineerd met randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en het inspirerende! Met op donderdag 19 december: Agnès Varda’s Visages Villages.

Over Visages Villages

De in maart dit jaar overleden regisseur en fotograaf Agnès Varda (o.a. Cléo de 5 à 7, Les Glaneurs et la Glaneuse) was een markant figuur in de Franse cinema. Samen met JR – een jonge, eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding – vormde ze in deze film een uniek duo.

In Visages Villages trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren zij de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès, eind tachtig tijdens de opnames) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige, sympathieke roadmovie.

Visages Villages won op het filmfestival van Cannes 2017 de l’Oeil d’Or voor Beste Documentaire en kreeg de publieksprijs in op het filmfestival van Toronto. De documentaire ging in Nederland op IDFA 2017 in première.

Visages Villages // Agnès Varda & JR // Frankrijk // 2017 // Documentaire // 90 minuten // Frans gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Locatie

De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht

Prijs

Regulier: € 12,50
Student: €11,50
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 10,50
Cineville: € 3,-

Randprogramma

Marieke Heerema maakt en organiseert het randprogramma bij de CineArt-vertoningen van Hoogt on Tour. Marieke is theatermaker en creëert theatrale ervaringen in de publieke ruimte die aansluiten bij de film of vraagt andere kunstenaars dit te doen. De randprogramma’s zijn associatie op de film, maar zijn gemaakt vanuit de eigen signatuur van de artiest. Kortom: laat je verrassen!

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De locaties zijn onder meer Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar al onze filmvertoningen? Houd onze Filmpagina in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram!

Alle films