ma 21 okt - 2019 maandag 21 oktober 2019

CineArt – Visages Villages

Selectie: On Tour | De Nijverheid

CineArt - film en kunst   
Als onderdeel van Hoogt on Tour vertonen wij bij De Nijverheid CineArt-avonden vol film en kunst. Een rijke selectie van films die je doen verwonderen in combinatie met een randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en vooral een gezellige en verrassende avond.

19 december – Visages Villages 
Regisseuse en fotografe Agnès Varda (Les Glaneurs et la Glaneuse, Les Plages d’Agnès) is een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding, vormt ze een uniek duo. Agnès is inmiddels in de tachtig, JR midden dertig. Hun belevingswerelden komen samen in Visages Villages. Ze laten zich leiden door toeval, passie en intuïtie.

In deze documentaire trekken Agnès en JR samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie.

Visages Villages won op het filmfestival van Cannes 2017 de l’Oeil d’Or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, is in Nederland op het IDFA in première gegaan.

Visages Villages // Agnès Varda & JR // Frankrijk // 2017 // Documentaire // 90 minuten // Frans gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets

Locatie   
De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht

Prijs   
Regulier: € 12,50
Student: €11,50
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 10,50
Cineville: € 3,-

Hoogt on Tour   
Na het  vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij Molen de Ster, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar de volgende  CineArt? Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoogt on Tour.

Alle films