do 30 mei - 2019 donderdag 30 mei 2019

CineArt – La Piel Que Habito

Selectie: On Tour | De Nijverheid

CineArt – film, eten en kunst

Als onderdeel van Hoogt on Tour vertonen wij bij De Nijverheid CineArt-avonden vol film en kunst. Een rijke selectie van films die je doen verwonderen in combinatie met een randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en vooral een gezellige en verrassende avond.

Er is in het bestelproces ook mogelijkheid om meteen een ticket te kopen voor het eten vooraf. De kok stelt een menu samen naar aanleiding van de film van de avond.

30 mei – La Piel Que Habito

La Piel Que Habito van de Spaanse meesterauteur Pedro Almodóvar vertelt het verhaal van Robert Ledgard, een vermaard en vooruitstrevend plastisch chirurg. In zijn keuken hangt een monitor die zicht biedt op een verborgen kamer met daarin een beeldschone vrouw. Ze heet Vera en ze verblijft er duidelijk tegen haar wil. Ledgard, een prachtige en intrigerende rol van Antonio Banderas, blijkt zich bezig te houden met een experimentele vorm van huidtransplantatie die vergaande gevolgen heeft.

Almodóvar vertelt in La Piel Que Habito een complex en duister verhaal. Hij zet de roman Tarantula van de Franse misdaadschrijver Thierry Jonquet volledig naar zijn hand. Er komen veel onderwerpen langs waar Almodóvar om bekend staat: allesverslindende liefde, wisselende seksuele identiteit, familiegeheimen, tragisch toeval en de vermommingen waarin we ons aan anderen tonen.

Zoals gewoonlijk stopt kunstliefhebber Almodóvar zijn film vol met zijn persoonlijke favorieten. Hier zijn dat bijvoorbeeld de beeldhouwwerken van Louise Bourgeois (die Vera ertoe brengen zelf te gaan beeldhouwen) en de boeken van Alice Munro.

La Piel Que Habito is een thriller die nooit naar schrikeffecten of veel bloed reikt om de kijker de onderhuidse spanningen te laten voelen waarmee de film doordrenkt is. Ledgard is de beste rol van Banderas in jaren, hij is kwaadaardig, maar charmant en hulpeloos. Maar vooral oneindig manipulatief.

La Piel Que Habito // Pedro Almodóvar // Spanje // 2011 // Thriller // 120 minuten // Spaans gesproken // Nederlands ondertiteld

Praktische informatie en tickets

Locatie: De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht
Start film: 20.30 uur
Eten: inloop 18.30 uur, start diner 19.00 uur

Tickets zijn alleen online te koop via de website van ’t Hoogt. Log in met je ’t Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Alleen film: € 12,50
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 10,50
Cineville: € 3, –
Eten (optioneel bij te boeken): € 12,50 – tickets zijn niet meer online te boeken.

Hoogt on Tour

Filmtheater ’t Hoogt vertoont films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Meer locaties volgen binnenkort.

De volgende CineArt  is op donderdag 27 juni, 20.30 uur.

Tickets

Alle films