vr 12 apr - 2019 vrijdag 12 april 2019

CineArt – La Grande Bellezza

Selectie: On Tour | De Nijverheid

CineArt – film, eten en kunst

Als onderdeel van Hoogt on Tour vertonen wij bij De Nijverheid CineArt-avonden vol film en kunst. Een rijke selectie van films die je doen verwonderen in combinatie met een randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en vooral een gezellige en verrassende avond.

Er is in het bestelproces ook mogelijkheid om meteen een ticket te kopen voor het eten vooraf. De kok stelt een menu samen naar aanleiding van de film van de avond.

27 juni – La Grande Bellezza

Paolo Sorrentino’s betoverende ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome. La Grande Bellezza, de grote schoonheid, typeert het leven van Jep Gambardelli (Toni Servillo). De ooit succesvolle schrijver, nu 65 jaar, kijkt nostalgisch terug op zijn leven, één groot feest, in het zinderende Rome. Daarbij laat hij ons een prachtige kant zien van de eeuwige stad.

In Cannes is deze film lyrisch ontvangen. Met Sorrentino’s veelvuldige verwijzingen naar Fellini wordt de film ook wel La Dolce Vita van de 21e eeuw genoemd.

“Aanklacht en een liefdesverklaring aan het adres van Italië” (*****) – Filmkrant

La Grande Bellezza // Paolo Sorrentino // Italië // 2013 // Drama // 142 minuten // Italiaans/Engels gesproken // Nederlands ondertiteld

Tickets en praktische informatie

Locatie: De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht
Start film: 20.30 uur
Inloop diner: 18.30 uur
Start diner: 19.00 uur

  •          Alleen film: € 12,50
  •          Student: €11,50
  •          U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 10,50
  •          Cineville: € 3,-
  •          Eten (bij te boeken): € 12,50

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

De volgende CineArt is na de zomervakantie. Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tickets

Alle films