di 7 jan - 2020 dinsdag 7 januari 2020

CineArt – Félicité

De Nijverheid en Hoogt on Tour presenteren: CineArt: eigenzinnige films gecombineerd met randprogramma samengesteld door De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en het inspirerende! Met op donderdag 30 januari december: Félicité.

Over Felicité

Félicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoopgehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad. Félicité won een Zilveren Beer (Grand Jury Prize) op het filmfestival van Berlijn in 2017. De film was de Senegalese inzending voor de Oscars voor de categorie Best Foreign Language Film.

Felicité // Alain Gomis // België, Duitsland, Frankrijk, Libanon, Senegal // 2017 // Drama //123 minuten // Frans, Lingala gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Regulier €12,50
Student €11,50
U-pas, CJP/Cultuurkaart €10,50
Cineville €3,-

Locatie

De Nijverheid
Nijverheidskade 15
3534 AZ Utrecht

Over het randprogramma

Marieke Heerema maakt en organiseert het randprogramma bij de CineArt-vertoningen van Hoogt on Tour. Marieke is theatermaker en creëert theatrale ervaringen in de publieke ruimte die aansluiten bij de film of vraagt andere kunstenaars dit te doen. De randprogramma’s zijn associatie op de film, maar zijn gemaakt vanuit de eigen signatuur van de artiest. Kortom: laat je verrassen!

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films