do 6 okt - 2022 donderdag 6 oktober 2022

CineArt | Dinner in America

Click or scroll for English

Dinner in America van Adam Rehmeier is een droogkomisch portret van quirky liefde in de Amerikaanse suburbs, in de traditie van de slacker- en stonerfilm, maar dan toch anders. Een hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty.

Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs. John Q Public, pyromaan uit overtuiging, raakt verzeild in onverwachte romance met Patty, zijn grootste fan.

Als John Q Public, de gebivakmutste zanger van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie, ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Patty weet niet dat Public haar bewonderde zanger is, Public heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde.

Met Dinner in America leverde Rehmeier een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis die tevens een portret is van het verval van de Amerikaanse voorsteden, waar Patty en Public regelmatig aanzitten aan de dinertafels. Bij uitbreng van de film werden de flitsende, ruige dialogen geroemd evenals het spel van Emily Skeggs (Patty) en Kyle Gallner (Public).

Adam Rehmeier (Nebraska City, US) werkt al ruim tien jaar in de filmindustrie als camera-operator, cameraman en editor. Als regisseur filmde hij vanaf 2011 vier lange speelfilms, waarvan The Bunny Game (2011) en Jonas (2013) – donkergetinte vertellingen over mensen aan de rand van de Amerikaanse samenleving – de aandacht trokken in het festivalcircuit.

Dinner in America was onder meer te zien op het Sundance Film Festival en winnaar van de Rebel with a Cause Award van het Tallin Black Nights Film Festival en de film maakt nu haar opwachting bij De Nijverheid!

Locatie

Deze vertoning vindt plaats bij De Nijverheid. Adres: Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht.

◼ETEN & DRINKEN
Voorafgaand aan de film een hapje eten? Dat kan! De keuken van PEUZEL is open voor lunch, borrelhappen en diner van 12:00-22:00 uur. Het café van De Nijverheid en de exposities zijn open vanaf 12:00 uur.

◼EXPOSITIES
De Nijverheid is een kunstenaarskolonie, dus kunst vind je in alle hoeken en gaten. Bezoek vooral ook de drie exposities:
▪ Kunsthal Kloof
▪ Exboot
▪ De Tunnel

ENGLISH

 

Dinner in America by Adam Rehmeier is a comical portrait of quirky love in the American suburbs. A hilarious portrait – with psychological depth – of the romance between pyromaniac punk rocker John Q Public and ADHD girl Patty.

‘Boy meets girl’ is a centuries-old ritual that has to be tackled in ever-new ways. One of the latest variations on the theme is Adam Rehmeier’s Dinner in America. The film was shown at the Sundance Film Festival and received the Rebel with a Cause Award from the Tallin Black Nights Film Festival.

Location

The CineArt screenings take place every last Thursday of the month at De Nijverheid (Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht).

◼FOOD & DRINK
Want to grab a bite before the movie? Of course! The PEUZEL kitchen is open for lunch, snacks and dinner from 12:00-22:00. The café of De Nijverheid and the exhibitions are open from 12:00.

◼EXHIBITIONS
De Nijverheid is an artists’ colony, so art can be found in every nook and cranny. Be sure to visit the three exhibitions:
▪ Kunsthal Kloof
▪ Exboot
▪ De Tunnel

Alle films