vr 21 feb - 2020 vrijdag 21 februari 2020

CineArt – Climax

Selectie: On Tour | De Nijverheid

— Scroll naar beneden voor Nederlandse tekst —

About CineArt – Climax

You absolutely don’t want to miss out on our monthly CineArt screenings at De Nijverheid!
CineArt offers edgy films combined with a side program made by Marieke Heerema. Marieke is a theatre artist and creates theatrical experiences in the public space that tie in with the film. Our March film is Gaspar Noé’s Climax.

Climax is a 2018 psychological horror film directed, written and co-edited by Gaspar Noé. The film takes place during Winter 1996 within a single building, and features a large ensemble cast of twenty-four (led by Sofia Boutella) portraying a French dance troupe throwing an after-party after a rehearsal.

Climax is a 90-minute danse macabre, which after a brief introduction of the characters moves from playful into darkly sexual before upping the ante more and more. A physical, destructive, extravagant downward spiral of ecstatically writhing bodies where words have become superfluous, as they can no longer withstand the will and the temptations of the flesh.

French spoken, English subtitles

Climax // Gaspar Noé // France // 2018 // Drama // 95 minuten // French/English spoken // English subtitles

Order tickets

Tickets

Regular €12,50
Student €11,50
U-pas, CJP/Cultuurkaart €10,50
Cineville €3,-

Location

De Nijverheid,
Nijverheidskade 15
3534 AZ Utrecht

__________________________________________________________

Over CineArt – Climax

De Nijverheid en Hoogt on Tour presenteren: CineArt: eigenzinnige films gecombineerd met randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en het inspirerende! Met op donderdag 26 maart: Climax van Gaspar Noé.

Climax is een bedwelmende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt. Decadent, sexy en uitzinnig als een schilderij van Jeroen Bosch. Regisseur Gaspar Noé (IrréversibleEnter the Void) overtreft zichzelf en maakte een film die alles wat je het afgelopen jaar zag in zijn schaduw stelt.

Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Ze zijn op tournee in de VS. Het is de jaren ’90. De repetitie is een fenomenale en onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. Vanaf dan loopt het totaal en compleet uit de hand.

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Hoogt on Tour heeft vanaf april 2020 een vaste plek in de filmzaal op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude. Van dinsdag t/m zondag zijn hier onder de naam Hoogt in Bieb Neude bijzondere, belangrijke kwaliteitsfilms te zien.

Alle films