vr 17 jan - 2020 vrijdag 17 januari 2020

Cine-Ident – Woman at War

Selectie: On Tour | Molen De Ster

Iedere maand in Molen de Ster in Lombok: Cine-Ident, hèt filmprogramma van Hoogt on Tour rondom identiteit. Wie zijn wij, wie is de ander en hoe verhouden we ons tot elkaar? De films van Cine-Ident roepen deze vragen op èn zetten je aan het denken. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit, afkomst en gerelateerde problemen komen aan bod. Deze maand vertonen we de IJslandse film Woman at War.

Over Woman at War

Woman at War is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson, die eerder het geestige Of Horses and Men maakte. De IJslandse Oscarinzending van 2018 werd in Cannes bij de Semaine de la Critique bekroond met de SACD Award en won de Lux Film Prize 2018.

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen.

Omgedoopt tot ‘de Bergvrouw’ voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.

Woman at War// Benedikt Erlingsson // IJsland // 2018 // Komedie, Drama //101 minuten // IJslands gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Regulier €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart €8,-
Cineville €0,-

Locatie

Molen de Ster
Molenpark 3 (ingang via de Floresstraat)
3531 ET Utrecht

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films