di 7 jan - 2020 dinsdag 7 januari 2020

Cine-Ident – The Bastard

Selectie: Hoogt On Tour

Iedere maand in Molen de Ster in Lombok: Cine-Ident, hèt filmprogramma van Hoogt on Tour rondom identiteit. Wie zijn wij, wie is de ander en hoe verhouden we ons tot elkaar? De films van Cine-Ident roepen deze vragen op èn zetten je aan het denken. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit, afkomst en gerelateerde problemen komen aan bod. Deze maand vertonen we de Nederlandse documentaire The Bastard, met na afloop een gesprek met regisseur Floris-Jan van Luyn en producent Hasse van Nunen.

Over The Bastard

Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniel en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad, en een bejaarde vader die niet langer kan ontkomen aan zijn bastaardzoon. Daniel koestert grote wrok en hunkert naar de erkenning. Maar zijn vader wil er niets van weten, al was het maar omdat Daniel zwart is. Een DNA-test veroordeelt ze tot elkaar. En dan blijken vader en zoon meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

The Bastard // Floris-Jan van Luyn // Nederland // 2018 // Documentaire // 85 minuten // Nederlands, Engels, Amhaars gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Regulier €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart €8,-
Cineville €0,-

Locatie

Molen de Ster
Molenpark 3, ingang via de Floresstraat,
3531 ET Utrecht

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ‘ t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert  Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

 

Alle films