vr 22 nov - 2019 vrijdag 22 november 2019

Cine-Ident – Bar Bahar

Selectie: Hoogt On Tour

Iedere maand in Molen de Ster in Lombok: Cine-Ident, hèt filmprogramma van Hoogt on Tour rondom identiteit. Wie zijn wij, wie is de ander en hoe verhouden we ons tot elkaar? De films van Cine-Ident roepen deze vragen op èn zetten je aan het denken. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit, afkomst en gerelateerde problemen komen aan bod. Met deze maand: Bar Bahar.

Over Bar Bahar

De jonge regisseur Maysaloun Hamoud maakte met Bar Bahar een energiek, goed geacteerd debuut over vrijgevochten vrouwen die voor zichzelf durven opkomen in een van traditie doordrenkt land.

Drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen delen een appartement in Tel Aviv. Laila is een jonge, vooruitstrevende advocate. Ze heeft een moeilijke relatie met Ziad, een filmmaker. Alhoewel uiterlijk progressief, wil Ziad hun verhouding beter afbakenen en soms geeft hij stekelige opmerkingen over Laila’s kledij . Dan is er de lesbische Salma, dj in een bar. Zij wordt verliefd op Dunya, maar zal ze zich durven outen bij haar conservatief christelijke ouders? Ten slotte is er Nour, die als laatste in de flat komt wonen. Ze komt uit een dorp en studeert in Tel Aviv. Als enige die een sluier draagt, valt ze wat uit de toon. Wissam, haar verloofde, komt haar nu en dan controleren: ze zou beter haar studie opgeven; later moet ze toch voor de kinderen zorgen. De drie vrouwen balanceren tussen traditie en moderniteit, goed burgerschap en afwijkend gedrag, vrijheid en trouw.

De film werd met de jongerenprijs bekroond op het filmfestival van San Sebastián.

Bar Bahar // Maysaloun Hamoud // Frankrijk en Israël // 2016 // Drama // 96 minuten // Arabisch en Hebreeuws gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Locatie

Molen de Ster: Molenpark 3, ingang via de Floresstraat, 3531 ET Utrecht

Prijs

Regulier: €10,-
Student: €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De locaties zijn onder meer Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Benieuwd naar al onze filmvertoningen? Houd onze Filmpagina in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram!

Alle films