vr 17 jan - 2020 vrijdag 17 januari 2020

Cine-Ident – And Then We Danced

Selectie: On Tour | Molen De Ster

Iedere maand in Molen de Ster in Lombok: Cine-Ident, hèt filmprogramma van Hoogt on Tour rondom identiteit. Wie zijn wij, wie is de ander en hoe verhouden we ons tot elkaar? De films van Cine-Ident roepen deze vragen op èn zetten je aan het denken. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit, afkomst en gerelateerde problemen komen aan bod.  Met deze maand de veelbesproken Georgische film And Then We Danced.

Over And Then We Danced

Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent, maar ook zijn grootste verlangen.

” Het is de specifieke Georgische setting die And Then We Danced zo bijzonder maakt. Akin biedt een snelle inwijding in de Georgische volksdanscultuur, om die vervolgens van binnenuit open te breken.” – Kevin Toma, De Volkskrant.

“Een zachtaardig en buitengewoon belangrijk portret over homoseksualiteit in een conservatief land, dat veel meer is dan de grotendeels bekende elementen waaruit het is opgebouwd.” Roosje van der Kamp, Het Parool.

In thuisland Georgië veroorzaakte de film gewelddadige protesten van extreem rechtse en orthodoxe demonstranten, uitmondend in geweld tegen bioscoopbezoekers. De film verdween al snel uit de bioscopen. And Then We Danced ging in première op het filmfestival van Cannes en was de Zweedse Oscar inzending.

And Then We Danced//  Levan Akin // Georgië, Zweden // 2019 // Drama //113 minuten // Georgisch gesproken // Nederlands ondertiteld

Bestel tickets

Tickets

Regulier €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart €8,-
Cineville €0,-

Locatie

Molen de Ster
Molenpark 3 (ingang via de Floresstraat)
3531 ET Utrecht

Over Cine-Ident

Hoogt on Tour organiseert elke maand bij Molen de Ster een filmprogramma rondom het thema identiteit. Want wie zijn wij? Wie is de ander? En hoe verhouden we ons tot elkaar? We vertonen films die deze vragen oproepen en proberen te beantwoorden. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit en de problemen en inzichten die deze met zich meebrengen komen aan bod.

Over Hoogt on Tour

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. De films zijn te zien bij onder andere Molen de Ster in Lombok, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.

Alle films