vr 27 jan - 2023 vrijdag 27 januari 2023

Middag van het Fantastische Boek | Attachment 

Op de Middag van het fantastische boek zie je in onze filmzaal in Bieb Neude drie fantastische films: Vesper, Sick of Myself en Attachment. Geselecteerd in samenwerking met het Imagine Film Festival voor deze fantastische dag. Daarnaast vindt een uitgebreid programma in Bieb Neude plaats met de uitreiking van de Harland Awards, de grootste schrijfwedstrijd voor fantasy-, sciencefiction-, en horrorverhalen.

Attachment

De Deense actrice Maja wordt verliefd op Leah, een joodse academicus uit Londen die lijdt aan mysterieuze aanvallen. Als ze Leah naar huis volgt, ontdekt Maja dat een autoritaire moeder niet de enige aanwezigheid is waar ze tegen zal moeten strijden om de vrouw in haar leven te houden.

Tijdens het Imagine Film Festival is deze film bekroond als beste Europese fantastische film. Uit het juryrapport:

“In Attachment bouwt regisseur Gabriel Bier Gislason effectief spanning op, en worden we geleidelijk toegelaten in de voor veel kijkers onbekende Joodse mystiek. Ook de relatie tussen de drie vrouwen die onverwacht een leven delen, wordt bijzonder sterk en kalm opgebouwd, met fantastisch spel van de drie hoofdrolspelers. Vooral Sofie Gråbøl maakt een verpletterende indruk.

Attachment voelt echt, is zonder opsmuk, subtiel en met een lichtheid maar toch prettig unheimisch. Geen grote uitspattingen, want zowel plot als cinematografie blijven klein en dicht bij de personages. Dat zij steeds gedreven zijn door het beste te willen voor een ander, maar op verschillende manieren zoekend blijven, maakt de film charmant en vaak zelfs lief. Daardoor lijkt zelfs het monster uiteindelijk bijna menselijk.”

Alle fantastische films op deze dag

13:00 – Vesper
18:00 – Sick of Myself
20:00 – Attachment 

Volledig programma in Bieb Neude

Bekijk het volledige fantastische programma van deze dag in Bieb Neude.

Veel dank

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door Bibliotheek Utrecht, Lezersplatform Hebban.nl, Stichting Fantastisch Genre (Harland Awards), Imagine Film Festival en Hoogt on Tour

Alle films