do 26 jan - 2023 donderdag 26 januari 2023

Aftersun

Aftersun is de autobiografische eerste speelfilm van Charlotte Wells over vader en dochter. Tijdens het International Film Festival Rotterdam (25 januari-5 februari) gaat íe officieel in première. Bij Hoogt in Bieb Neude konden we de film een week eerder vertonen, de zaal zat vol, terecht.

Aftersun is bij ons weer te zien vanaf 23 februari

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven.

Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Dit zegt IFFR

“Charlotte Wells’ autobiografische eerste speelfilm Aftersun is een tedere, diep doorvoelde schets van deze korte periode, gezien door Sophies gefragmenteerde herinneringen als volwassene. De oprechte warmte tussen vader en dochter wordt onderbroken door kleine irritaties die als druppels inkt in water naar boven komen en hun relatie een melancholisch tintje geven.” – Srikanth Srinivasan, iffr.com

Alle films