ma 30 mei - 2022 maandag 30 mei 2022

A Thousand Fires

Je boort een put, haalt er eigenhandig olie uit en je droomt van een mooie toekomst voor je kind. A Thousand Fires is een documentaire over olie, generatiekloven en levenscycli in Myanmar, een land in verandering.

 

Thein Shwe en Htwe Tin wonen en leven in de Magway regio in Myanmar. Het stel haalt olie uit de grond bij hun huis, met hulp van een zelfgebouwde boorput, het kost een paar dagen om een vat te vullen. Er bestaan veel van dit soort provisorische olievelden, waar mensen het verbouwen van gewassen hebben ingeruild voor het eigenhandig uit de grond pompen en verkopen van olie. Het liefste willen ze dat hun zoon Zin Ko Aung succesvol wordt en uit de armoede kan klimmen. Hij droomt van een carrière als profvoetballer.

Een film van Saeed Taji Farouky

A Thousand Fires is een po√ętische documentaire, geregisseerd door de Palestijns-Britse filmmaker Saeed Taji Farouky. Het is een portret over een familie in beweging, over voorbijgaande momenten; over hoop en aspiraties, over geloof in de krachten van karma en geluk en over de ritmes van dag tot dag; Een film over aanhoudende herinneringen en een turbulent verleden; en over het voortbestaan van het achteloze leven. Een leven waar hard voor is gevochten, een verdiende stilte. De dagen gaan snel voorbij.

Alle films