; 100UP - Hoogt on Tour 100UP - Hoogt on Tour
ma 26 jul - 2021 maandag 26 juli 2021

100UP

Al meer dan een eeuw geleefd en nog steeds starten ze de dag verbazingwekkend goed. In 100UP ontmoeten we een levenslustige groep 100-plussers. De nieuwste film van Heddy Honigmann bekijk je als voorpremière bij ons!

 

In 100UP ontmoet regisseur Heddy Honigmann een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar in plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit. Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden deze honderdjarigen vast aan het leven, stellen nieuwe doelen met een joie de vivre, en weigeren toe te geven aan het verval van hun lichamen. De tijd is zowel hun vijand als hun vriend. Ze hebben ziekten overwonnen, partners verloren en sommigen overleefden zelfs hun eigen kinderen. Toch zijn deze actieve, nieuwsgierige en creatieve 100-plussers verbazingwekkend goed in het starten van elke nieuwe dag. 

❤️ “Een feelgood die je doet beseffen dat je ook op jongere leeftijd wat meer mag proberen te leven.” – De Protagonisten  

Documentairemaker Heddy Honigmann maakte onder andere de documentaires O Amor Natural (1996), Forever (2006) Around the world in 50 concerts (2014) en Buddy (2018). Haar nieuwste documentaire 100UP ging op IDFA 2020 in première.

Over Hoogt in Bieb Neude
Van dinsdag tot en met zondag vertonen we films in Bibliotheek Neude, in de filmzaal op de tweede verdieping. Onder huidige omstandigheden is er plek voor veertien bezoekers in de zaal. Zo kun je geheel coronaproof naar de film. Lees hier meer over de maatregelen.

Liever thuis kijken?
Dat kan! 100UP bekijk je ook op onze Picl pagina!

Alle films