Medewerkers

Team

Hoogt on Tour is een kleine, veelzijdige organisatie die opereert in een dynamisch en creatief werkveld. Graag stellen wij ons op deze pagina voor.

Vakdocenten Filmeducatie

Hoogt on Tour biedt workshops en lessen aan het Primair en Voorgezet Onderwijs. Wij werken met gespecialiseerde vakdocenten.

Robbert Bleys
“Inspirerend om te zien hoe kinderen tijdens filmprojecten enthousiast en geheel op eigen wijze aan de slag gaan met film! Behalve dat ik vakdocent van Hoogt on Tour ben opereer ik vanuit mijn eenmanszaak Astrorama als onafhankelijk filmmaker en maak ik documentaires, reportages, promo’s en nog veel meer.”

Mathijs Geijskes
“Na mijn studie filmwetenschap, ben ik zelf filmmaker geworden en heb ik veel korte fictie films gemaakt. Met die films ben ik naar filmfestivals geweest over de hele wereld. Daar heb ik honderden korte films gezien en ben ik soms ook terug gevraagd als jurylid. Het is super om die ervaring door te geven in de workshops film maken die ik voor Hoogt on Tour geef. Ik ben vakdocent voor Hoogt on Tour en daarnaast geef ik ook workshops voor het Eye filmmuseum in Amsterdam en maak ik zelf ook films.”

Jan van der Harst
“Kunst zet ons aan het denken. Het leert ons onszelf, de ander en de wereld beter te begrijpen. Verhalen verbinden. Film gebruikt hiervoor niet alleen beeld en geluid, maar kan een totaalkunst zijn. Door te leren wat film is, hoe je naar film kunt kijken en hoe je zelf via film je verhaal kunt vertellen, leer je gevoelens, conventies en mogelijkheden te herkennen, te interpreteren en te uiten. Film is spel, fantasie, verbeelding. Door film te leren ‘spreken’ leer je nieuwe betekenissen te vinden. Het is fantastisch dat alles met leerlingen te kunnen delen.”

Nienke Jorissen
“Film is voor mij een manier om mijzelf te kunnen plaatsen in de grote, chaotische wereld. De kracht van verbeelding werkt heel sterk en kun je de rest van je leven gebruiken. Deze dingen wil ik graag aan kinderen overbrengen in mijn lessen. De creativiteit en de ongedwongen manier van werken van kinderen inspireren mij dan weer in het maken van mijn eigen films.”

Moniek van der Kallen
“Vlogs, videoclips, fictie.. Elk medium is een andere manier om je verhaal over te brengen. Het is een feest om leerlingen hun fantasie met nieuwe kennis om te laten zetten in een boodschap.”

Hanneke van der Linden
“Het blijft een feest om kinderen mee te nemen in de wereld van animatie. Het vak animatiefilm maken bestaat uit veel verschillende facetten. Voor elk type kind is er een proces wat bij hen past. Naast vakdocent bij Hoogt on Tour maak ik onder de naam ‘Hanimatie’ mijn animatie films voor documentaires, musea, theater en (kinder)TV.”

Leendert Oostlander
“Ik probeer in mijn lessen het ambachtelijke te overstijgen en het creatieve talent van de leerlingen aan te boren. Ik ben een allround filmmaker en daarmee ook een allround docent: van animatie tot fictie en documentair. Van regisseren tot monteren. Een leerling lesgeven is een ding, maar een docent opleiden is een duurzame investering in creatief onderwijs.”

Chulinya Remmelzwaal
“Als vakdocent bij Hoogt on Tour komt mijn achtergrond met kunsteducatie en mijn affiniteit met film samen. Naast het doceren ben ik een multidisciplinaire kunstenaar waarin film een grote rol speelt. Dit multidisciplinaire komt ook terug in mijn manier van lesgeven.”

Dylan & Lazlo Tonk
“Al sinds onze opleiding Filmwetenschap aan de Universiteit Utrecht kennen we ’t Hoogt als de ontmoetingsplek voor filmliefhebbers. In de filmlessen die we geven bij Hoogt on Tour koppelen we onze kennis van dramaturgie aan onze ervaring met het maken van film en documentaires. Door theorie en praktijk met elkaar te verbinden, leren we jongeren kritisch kijken en hun passie voor film verder te ontwikkelen.” 

Medewerkers kantoor en op locatie  

Rianne Brouwers
Directeur
Linda Eversteijn Coördinator Educatie
Miranda van Gelder Filmprogrammeur
Marije Hofland Educator
Femke Krijntjes Specialist Social Media
Marcel Korpel Operateur
Roy van Landschoot Operateur
Michiel Langbroek Manager Operations
Leisan Luu Bureaucoördinator
Manon Scholten Coördinator Marketing en Communicatie
Ed Weijburg Operateur
Niels Weusten Operateur
Ellen van der Wurf  Coördinator Vrijwilligers

 

Raad van Toezicht

Mo Assem
Marina Blok
Eric Diepeveen
Kees Roovers (Voorzitter)

Wil je ook bij ons werken? We hebben regelmatig vacatures en zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Klik hier voor alle vacatures.